De ontknoping van de Zomeravondcup

Afgelopen dinsdag werd de laatste Zomeravondcup gehouden. Jeroen was op vakantie, maar Henriëtte was er wel als supporter. In principe waren de kaarten al geschud en als er niks geks zou gebeuren, zou Dominique eerste worden en Elsa tweede.
De start was zo mogelijk nog sneller dan de eerste twee keren. Een flinke groep heren trok gelijk het tempo omhoog. Dominique liep achterin deze groep mee, maar bij Elsa viel er toch al wel een gat.
Dat gat bleef de hele wedstrijd en werd alleen maar groter. Dominique wilde een poging doen om onder de 46 minuten te komen. Elsa liep de eerste ronde goed, maar zakte de tweede ronde per kilometer steeds een paar seconden in.

Elsa onderweg

Dominique wist haar snelheid goed vast te houden en finishte in een prachtige tijd van 45:15 als eerste dame! Een verbetering van haar PR met meer dan een minuut!
Elsa liep de wedstrijd goed uit, maar kon niet tippen aan haar eerder gelopen tijden. Ze finishte als tweede dame in 47:56.
Na afloop was er de prijsuitreiking, want dit was de laatste wedstrijd van de serie. De twee beste tijden tellen hier mee voor het klassement. Aangezien de klassering steeds hetzelfde was, was het geen verrassing dat Elsa tweede werd en Dominique eerste. De derde deed deze keer niet mee en was dus ook niet aanwezig.

prijsuitreiking

Na afloop werd er nog een gezellige verloting op startnummer gehouden, waardoor de dames allebei nog een extra prijsje mee naar huis kregen. Het was weer een geslaagde Zomeravondcup.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *