De eerste Zomeravondcup 2017

Afgelopen dinsdag werd de eerste van een serie van 3 wedstrijden gelopen: De Zomeravondcup in Albergen. Dominique was één van de Kopslopers die hieraan meedeed:

Elsa heeft mij enthousiast gemaakt om mee te doen aan de Zomeravondcup in Albergen. Een mooi, kleinschalig loopevenement waarbij je mee kunt doen aan het klassement door minimaal 2 van de 3 wedstrijden van 5 of 10 kilometer te volbrengen.
Dinsdag 6 juni stond de eerste wedstrijd op het programma. Samen met Jeroen en Henriëtte ben ik naar Albergen gereden. De start was bij ’t Vossenveen, een centrum voor kunst, cultuur & ambacht bij het Almelo-Nordhornkanaal.
De dag beloofde niet veel goeds; enkele harde regenbuien en veel wind. Onderweg en zelfs 5 minuten voor de start van de wedstrijd regende het erg hard. Elsa was met de fiets gekomen en was al natgeregend voordat de wedstrijd begon.
Ik had me nergens op ingesteld. Een weekend achter de rug met veel trailkilometers (21 en 23) en een aanhoudende verkoudheid waren niet de beste voorbereiding en omstandigheden om te lopen.
Vijf minuten voor de start werd iedereen verzocht om naar buiten te gaan, ondanks de regen. Ja, dat betekent dus dat wij niet hadden ingelopen… De start lag 400 meter verwijderd van de locatie onder een mooie regenboog en dit was onze warming up. De 5 en 10 kilometer zouden tegelijk starten.
Elsa en ik zijn vlak voor de start iets naar voren gegaan in de hoop iets sneller van start te kunnen gaan op het zanderige, natte weggetje. Vrij onverwachts klonk het startschot (het was inmiddels droog). Elsa liep naast mij en ging best hard van start. Ik wilde me niet laten kennen en ben maar gevolgd.
Na 1 kilometer kon ik een kleine voorsprong opbouwen en had een mannelijke deelnemer als richtpunt voor mij lopen. Deze man heb ik gedurende de hele wedstijd op 50 meter voor mij kunnen houden. Doordat het parcours uit twee rondes bestond, parallel langs het kanaal, kon je de rest van de lopers goed zien. In de eerste ronde zag ik Jeroen en Henriëtte net na het keerpunt aan de andere zijde lopen. Elsa liep vlak achter mij.
Het parcours was niet erg uitdagend, met veel zand en modder. Verder meende ik ook nog wat hoogteverschillen waar te nemen. Na de eerste ronde viel het lopersveld helemaal uiteen, doordat de lopers van de 5 kilometer klaar waren. Ook zag ik één of twee dames afslaan richting finish. Dit kon best wel eens betekenen dat ik de eerste dame op dat moment was… De man die ik als richtpunt had liep gelukkig wel de 10 kilometer.
In de tweede ronde kon ik het tempo mooi vasthouden, ondanks dat ik meer last kreeg van mijn verkoudheid. Elsa, Jeroen en Henriëtte waren nog steeds zichtbaar vanaf de overzijde van het kanaal.
Uiteindelijk ben ik gefinisht als 1e dame met een tijd van 46.35 min, waarmee ik 10 seconden van mijn PR af heb gehaald. Elsa volgde al snel met 47.52 minuten, waarmee zij dik tevreden was.
Ook Jeroen (50.36 min) en Henriëtte (56.15 min) hebben een mooie tijd gelopen. Het was een snel deelnemersveld: alle lopers waren binnen het uur binnen. Op naar de volgende wedstrijd op 20 juni!

Jeroen

 

HenriëtteVoor wie nog mee wil doen met de competitie: dat kan nog steeds. Het klassement gaat over de twee snelst gelopen tijden. Een losse wedstrijd lopen kan natuurlijk ook.
Hieronder vind je de uitslagen op een rijtje:

10 kilometer
Dominique 46:35  1e V /9
Elsa 47:52  2e V /9
Jeroen 50:36
Henriëtte 56:15  1e V50 /1

One comment

  • Henriëtte Olthof says:

    Het was zeker leuk. Wij hadden zelfs privé parkeerplek bij een boerderij, helaas werden wij weggestuurd want het was een parkeerplek voor een B&B!! Het is allemaal goed
    gekomen en wij stonden op tijd, wel te ver achteraan, bij het startlint.
    Mooie loop langs het kanaal.
    Ik was de enige vrouw in de klasse 50+ voor de 10 km , het voordeel is dan dat je ook als eerste eindigt!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *