De eerste VechtdalTrail en enkele uitslagen

Een aantal Kopslopers heeft afgelopen weekend meegedaan aan de allereerste editie van de Vechtdaltrail. Van tevoren zijn er al wat verkenningstochten meegelopen, waardoor het terrein niet helemaal onbekend was.

Kopslopers
Om half 10 startte de eerste groep, die 44 kilometer zou gaan lopen. Hierin zaten Stefan en Elsa. Beiden hadden als doel om de trail lekker uit te lopen. Snelheid is bij trails niet belangrijk, al kan het wel leuk zijn om vlot door te lopen. Elsa liep steeds een stukje achter Stefan en bij elke post kwamen ze elkaar weer tegen.

start 44 km
Een kwartiertje na hen gingen Jan Jaap, Dominique en Peter de Z. van start op hun 28 kilometer en ook bij hen stond het genieten op de eerste plaats.
Het eerste deel van de route ging gelijk op over zandwegen, mooie bospaadjes en smalle sporen door het gras.
Na 15 kilometer splitste de route, maar een eindje verder kwamen ze weer bij elkaar. In de route van de 28 kilometer was één zandverstuiving te vinden, bij de 44 kregen ze er twee voor de kiezen. Omdat het de hele week droog was geweest, was het zand mul, maar de toplaag was (net als de lopers) natgeregend, waardoor het zand onder de schoenzolen bleef plakken en zorgde voor extra zware schoenen.
De drie lopers van de 28 kilometer hebben alle drie lekker gelopen. Dominique werd zelfs derde bij de dames, al hing daar geen prijs aan.
Elsa had het idee dat het in het begin wat te hard ging. Ze liep met een loopmaatje mee, maar hoe verder ze kwam, hoe beter het ging. Genoten werd er sowieso en onderweg werden natuurlijk de nodige foto’s gemaakt.

Em_genietn
Toen het loopmaatje last van zijn kuiten kreeg bij 33 km, is ze alleen verder gegaan en ze kon het laatste stuk net zo hard doorlopen als in het begin.
Stefan liep ook lekker en had het prima naar zijn zin. Ergens rond de 40 kilometer volgde hij per ongeluk de lintjes van de heenweg weer, waardoor hij een iets andere route liep dan de bedoeling was. Gelukkig scheelde het maar 200 meter.
Uiteindelijk hebben alle Kopslopers ervan genoten en dat was precies de bedoeling. De VechtdalTrail is een mooi, nieuw evenement en zal hopelijk volgend jaar een vervolg krijgen.

In de weken ervoor is er door verschillende Kopslopers ook aan een aantal wedstrijden meegedaan. Zo verbeterde Jan Jaap zijn PR op de 10 km bij de CityRun in Hengelo met maar liefst 3 minuten!
Vorige week dinsdag was de tweede editie van de Zomeravondcup, waarbij Dominique opnieuw de leiding bij de dames nam. Elsa kwam daar een halve minuut tekort voor en Jeroen kon nét niet binnen de 50 minuten finishen. Nog één Zomeravondcup te gaan!
Afgelopen zondag liep Jeroen alweer in Reutum bij de Dom Verdanloop de halve marathon. Hier kon hij met 1:49:53 net onder de 1:50 duiken en daar is hij erg blij mee.

Hieronder de uitslagen van de loopjes van de afgelopen tijd:

FBK CityRun Hengelo 9-6-2017
Dubbele Mijl (3,2 km)
Dominique 12:44
10 kilometer
Jan Jaap 46:16
Raymond 47:29
Jeroen 47:47
Peter M. 50:23
Zomeravondcup 2 20-6-2017
10 kilometer
Dominique 46:46  1e V
Elsa 47:25  2e V
Jeroen 50:02
VechtdalTrail 24-6-2017
28 kilometer
Dominique 2:44:18  3e V
Jan Jaap 2:48:21
Peter de Z. 2:49:23
44 kilometer
Elsa 4:50:23
Stefan 4:59:11

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *