Geslaagde Friezenbergloop!

Rond 9 uur verzamelen we ons op de carpoolplaats. Met een mooie groep van 23 mensen vertrekken we vervolgens naar Markelo. Bovenop de Friezenberg wordt door de activiteitencommissie uitgelegd dat er twee rondes uitgezet zijn: één van 4 en één van 9 kilometer. Je kunt kiezen of beide rondes achter elkaar lopen. Zo is er voor ieder een passende afstand.


In eerste instantie is het wat fris en de zon heeft moeite om door het wolkendek heen te komen, maar als we aan het lopen zijn verschijnen de eerste schaduwen op de grond. De korte ronde gaat via de Bovenberg weer terug naar de Friezenberg, waar je de trap omhoog neemt.
De langere ronde leidt de lopers langs de Herefordrunderen naar het vlonderpad, dat bij elke stap meeveert.


Via een zandweg gaat de route verder over een pad dat flink is omgeploegd door paarden. Het mulle zand maakt deze lus extra pittig.
In het zonnetje is het nu echt genieten van de mooie omgeving. Achter de schaapskooi staan een paar Herefordrunderen de lopers aan te staren vanuit een grote kuil in het zand.


Mooie paadjes langs de bosrand volgen, waarna de weg weer wat omhoog loopt. Uiteindelijk wordt de Friezenberg opnieuw vanaf de achterkant beklommen via de trap.
Er wordt alvast koffie gedronken en als iedereen weer aanwezig is, kunnen we aanvallen op het ontbijt (of de brunch of lunch, net hoe je het bekijkt).


Er zijn broodjes met kaas, ham en gebakken ei, krentenbollen en heerlijke fruitspiezen. We laten het ons allemaal goed smaken en zakken dan weer af naar het parkeerplaatsje achter de Friezenberg. Het was erg gezellig.
Activiteitencommissie, bedankt voor het organiseren!

De foto’s staan inmiddels in de fotomap.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *