De SallandTrail en de laatste Woolderesloop

Vorige week was er op zaterdag de SallandTrail en op zondag de laatste Woolderesloop. Beide evenementen werden door een aantal Kopslopers bezocht.

De SallandTrail

Een stralend zonnetje belooft een mooie dag voor de SallandTrail in Nijverdal. Dominique en Jan Jaap mochten het eerst starten. Drie kwartier na het vertrek van de lopers van de 75 kilometer stonden zij om half 10 aan de start van hun afstand, de 25 kilometer.
De route was voor beiden al bekend, omdat ze meerdere keren hebben meegelopen bij de Verkenningstochten, die speciaal voor de deelnemers aan de SallandTrail werden gehouden. Hierdoor konden ze er een aardig tempo inhouden, al is de tijd bij zo’n trail niet echt belangrijk.
Halverwege deze lus was een verzorgingspost en tegen het einde kwam de grote zandkuil, waar alle lopers doorheen moesten. Hier kreeg Dominique het toch wel een beetje zwaar, maar ze herpakte zich goed en finishte in een mooie tijd van 2 uur 21. Een paar minuten later kwam ook Jan Jaap voldaan over de matten.
Herman en Elsa gingen om 11 uur van start op de 50 kilometer. Hoewel het idee was om in het begin een beetje met elkaar mee te lopen, verloor Elsa Herman al snel uit het oog. Op zo’n afstand is het verstandig om niet te hard van start te gaan, maar toch liepen ook deze twee aardig door.
Na 20 kilometer kreeg Herman wat last van zijn heup, waarop hij besloot om bij de doorkomst op 25 kilometer te stoppen.
Elsa kwam na ruim 2,5 uur bij de doorkomst, maar ging wel de tweede lus in. Daar werd het wat zwaarder, maar gelukkig stonden er bekenden langs het parcours en nog 2 verzorgingsposten. Na 5 uur en 39 minuten kwam ook zij weer lachend binnen.

Elsa op 30 km

Foto: Hans Pluimers

 

Dit zijn de officiële uitslagen:

25 kilometer 50 kilometer
Herman 2:19:34
Dominique 2:21:31
Jan Jaap 2:23:10
Elsa 2:34:02  5:38:50

 

De 4e Woolderesloop

Ook op zondag is het mooi weer, al wordt het niet zo warm als bij de SallandTrail. Herman gaat na de SallandTrail ook hier van start en loopt een toptijd.
Marjolein krijgt het eindelijk voor elkaar om nu ook officieel onder de 50 minuten te duiken en Raymond zet de dalende lijn door en snoept nog eens een minuut van zijn vorige tijd af.
Ook Hariette verbetert haar tijd op de 10 kilometer, zij haalt er maar liefst 3 minuten af.
Christa kon nog snel de lopers van de 15 kilometer op de foto krijgen.

20170321_230452 (Custom)
20170321_230549 (Custom)
De uitslagen staan hieronder op een rijtje:

10 kilometer
Herman 44:25
Marjolein 49:20
Hilda 53:19
Suellen 53:34
Hariette 1:04:39
15 kilometer
Raymond 1:11:36
Henri 1:16:53

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *