De Winter Step One loop 2016

De Winter Step One loop wordt elk jaar in december gehouden en is inmiddels voor veel Kopslopers vaste prik geworden op de hardloopkalender. Dit jaar deden er toch maar drie leden mee: Dominique, Jan Jaap en Raymond.

Drie Kopslopers
Met een temperatuur van zo’n 7 graden was het prima loopweer. Het parcours liep dit jaar helemaal anders. De start was nu op het weggetje tussen de voetbalvelden, maar de finish was nog wel op de vertrouwde locatie.

Dominique had getraind voor de halve marathon, al twijfelde ze nog een beetje of ze die wel zou gaan lopen of toch de 10 kilometer. Uiteindelijk gaf iets anders de doorslag, waardoor ze niet te lang van huis wilde zijn en voor de 10 kilometer koos. De start was gelijk met die van de halve marathon.
Dominique wist er een strak tempo in te houden en liep een prachtig record van 46:45.

Dominique

Jan Jaap was wel blij met het nieuwe parcours, dat ondanks de 3 viaducten best snel was. Hij kon gemiddeld zo’n 5:15/km vasthouden. Rond de 18 kilometer kreeg hij helaas last van een pees aan de buitenkant van zijn rechterknie, waardoor hij even moest wandelen en rekken. Toch haalde hij met 1:50:23 zo’n 5 minuten van zijn PR af en hij liep ondertussen ook op de 10, 15 en 20 kilometer en de 10 Engelse Mijlen een PR.

Jan Jaap

Raymond had er ook zin in. Nadat hij vorige maand al een mooi PR liep op de 15 kilometer bij de Zevenheuvelenloop, liep hij nu maar liefst 4 minuten van zijn PR af op de halve marathon, waar hij natuurlijk erg blij mee is.

Raymond

Onderweg werden deze drie toppers mooi vastgelegd door Stefan en aangemoedigd door Suellen, die met haar kinderen langs de kant stond, omdat haar man ook meeliep.

De uitslagen staan hieronder op een rijtje:

10 kilometer
Dominique 46:45
halve marathon
Raymond 1:41:31
Jan Jaap 1:50:23

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *