De Zevenheuvelenloop en de Bommelasloop

Afgelopen zondag was een gedenkwaardige editie van de Zevenheuvelenloop. Terwijl er een flinke herfststorm over het land raasde, maakten duizenden lopers zich klaar voor de start. Zo ook een heel stel Kopslopers, die gezamenlijk met de trein naar Nijmegen afreisden.

de groep Zevenheuvelenlopers
Het weer bleek mee te vallen. Hoewel de straten nat waren, viel er nauwelijks regen. Vanwege de grote hoeveelheid lopers zijn de starttijden gebaseerd op je opgegeven verwachte eindtijd, dus de groep moest zich voor de start opsplitsen.
Stefan ging als eerste van start, maar hij had in de trein al het gevoel dat dit niet zijn dag zou worden. Het lopen viel hem zwaar en het leverde voor zijn doen geen toptijd op. Raymond daarentegen liep erg goed en heel constant. Hij snelde de heuvels af in een nieuw PR van 1:10:10.

Stefan en Raymond
Jan Jaap liep een groot gedeelte samen op met Henri. Beiden hebben lekker gelopen en zijn tevreden met hun tijd.

Henri en Jan Jaap
Gerard vindt eigenlijk dat hij wel wat sneller had gekund, maar naast het lopen van de wedstrijd was het natuurlijk ook heel gezellig om samen op stap te zijn. Er werd na afloop dan ook flink nagepraat in de kroeg.
Hariette begon samen met een vriendin aan de Zevenheuvelenloop. Ze liepen de eerste 5 kilometer samen op, waarna ze elk in hun eigen tempo verder zijn gegaan. Met de wind mee ging het haar wel goed af met de heuvels, al werd het na 12 kilometer toch wel wat zwaar.

Diezelfde zondag werd er dichter bij huis ook de Bommelasloop gelopen. Hilda en Dominique kozen voor deze wedstrijd, die door het Buurserzand gaat. In eerste instantie wilde Hilda net als Dominique voor de 16,4 kilometer gaan, maar ze koos op het laatst toch voor de 11,2 kilometer.
Dominique liep lekker en eindigde als 4e dame op de 16,4 kilometer, slechts 7 seconden achter de nummer drie.

Hieronder zijn alle uitslagen te vinden:

Zevenheuvelenloop
Raymond 1:10:10
Stefan 1:12:01
Erik 1:15:56
Jan Jaap 1:20:41
Henri 1:21:12
Gertie 1:29:38
Gerard 1:32:22
Hariette 1:53:28
Bommelasloop
Hilda  1:01:44  11,2 km
Dominique  1:21:54  16,4 km

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *