Estafetterun, Twickelloop en Berlijn Marathon!

Dit weekend stond voor veel Kopslopers in het teken van een loopevenement. In Borne werden tegelijkertijd de Estafetterun en de Twickelloop gehouden en ondertussen liepen Stefan en Jan Jaap in Berlijn de marathon.
Het was een zonnige dag en dat zorgde ervoor dat het lopen bij menigeen wat zwaarder ging. Bij de Estafetterun was er ook een stuk waarbij de wind een beetje tegenwerkte. Toch werden er mooie tijden gelopen en het was een gezellige boel rond de Stroom Esch vijver.

Ook bij de Berlijn Marathon scheen de zon volop. Het wereldrecord werd op 7 seconden na niet gehaald.

Stefan had zich van tevoren het ambitieuze doel gesteld om te proberen 3:30 te lopen. Dit ging tot halverwege prima, maar daarna werd het zwaar. Zelf zegt hij erover:

Super mooie en erg zware marathon. Op gevoel gelopen. Geen kramp gehad maar toch flink in moeten leveren. De vraag is of je ontevreden kunt zijn met een tijd van 3:49 onder vrij warme omstandigheden. Ik zeg van niet!

Ook Jan Jaap liep zijn eerste helft wat sneller dan de tweede en ook hij vond het mooi, maar wel zwaar:

Gelukt! Een mooie maar zware marathon vandaag. Erg druk en voor mij iets te warm. Verder zat bij mij de angst er nog in dat ik opnieuw last zou krijgen van een verkrampte pees in mijn heupen. Dit bleef gelukkig uit en ik had 3 lastige momenten in de race: rond de 19 km kropen de km’s voorbij en na het 30 km punt lag kramp op de loer. Uiteindelijk waren de laatste 3 km’s het zwaarst; met nog 2 km te gaan moest ik even een stukkie wandelen. Een medeloper spoorde mij vervolgens aan om weer te gaan hardlopen en samen met hem ging ik uiteindelijk over de finish!

In de fotomap staan inmiddels een hele hoop foto’s van de Estafetterun. Alle uitslagen zijn hieronder te vinden.

Estafetterun
Kop(s)lopers 1 1:38:25
Marjolein 24:27
Hilda 26:51
Dominique 23:13
Raymond 23:54
HETZEE 1:39:29
Martha 26:31
Peter de Z. 22:29
Martha 27:43
Peter de Z. 22:46
Kopstroomeschers 1:54:01
Nadine 31:27
Suellen 28:07
Peter vd. P. 26:50
Audrey 27:37
Twickelloop
5 km
Hariette 33:55
10,2 km
Michel 50:28
Peter M. 53:57
Berlijn Marathon
Stefan 3:49:04
Jan Jaap 4:30:32

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *