De Rotterdam Marathon 2016

Gisteren werd in Rotterdam weer de Marathon gelopen. Deze keer deed Elsa eraan mee en ze hoopte haar tijd van 3:56:32 te verbeteren. Het doel was zelfs om onder de 3:50 uit te komen.

Elsa op 15 kilometer

Elsa: Het begin ging prima, misschien zelfs heel iets te snel. Drumbands langs het parcours, schoonfamilie en vrienden langs de kant. De sfeer zat er goed in bij de toeschouwers en het zonnetje straalde. Halverwege zat ik keurig op mijn beoogde 1:54 op de halve marathon, maar al snel daarna kreeg ik het iets zwaarder. Mijn idee was om de eerste 30 kilometer redelijk comfortabel door te komen, maar dat lukte niet echt. Na 30 kilometer heb ik zo af en toe een stukje gewandeld. Het publiek hielp enorm en moedigde me telkens aan om weer te gaan hardlopen, maar ik bleef maar stukjes wandelen tussendoor. Wat er nou precies aan de hand was weet ik niet. De energie was volgens mij prima, ik had voldoende gedronken, maar mijn maag voelde niet fijn, mijn voeten ook niet en het zonnetje bleef maar schijnen…
De hoop op een tijd onder de 3:50 gaf ik op, een PR zou al mooi zijn. Helaas lukte ook dat niet, daarvoor was de Coolsingel nog net te lang. In een tijd van 3:58:31 kwam ik uiteindelijk over de finish. Blij? Dat het erop zat en ik het gehaald had ja.
Zo langzamerhand zie ik bij best veel mensen dat de tijden vanaf 30 kilometer een stuk omlaag gingen en ik ben inmiddels over die eerste lichte teleurstelling heen. Het was een zware marathon en met de gegeven omstandigheden heb ik toch een mooie tijd neergezet onder de 4 uur!

4 comments

 • Henriëtte Olthof says:

  Een super prestatie, je hebt een hele marathon gelopen. Klasse.

  • Dankjewel Henriëtte! 😀
   Nu ik er zo op terugkijk heb ik inderdaad toch aardig doorgezet en dan vind ik die tijd ook nog best knap. Ik heb hem in elk geval uitgelopen en mijn medaille daarmee echt verdiend!

 • Stefan van Leeuwen says:

  Zoals gezegd Elsa is iedere marathon een wedstrijd op zich. Je hebt een prachtige prestatie gelverd en een mooie tijd, weer onder de vier uur, neergezet. Kortom: Hulde!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *