Succesvolle Friezenbergloop!

Gisteren werd de jaarlijkse Friezenbergloop gehouden. Vorig jaar kon deze clubactiviteit helaas niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen, maar mede dankzij een aantal introducés was er deze keer een hele goede opkomst.

Vanaf de carpoolplaats vertrokken we met een rijtje auto’s naar Markelo. Nadat we wat spullen boven op de Friezenberg hadden gedropt, konden we kiezen welke afstand we wilden gaan lopen. Er was een kleine lus uitgezet van 3,5 kilometer met een paar pittige stukjes erin en een grote lus van ongeveer 8 kilometer.
De meeste Kopslopers kozen ervoor om te beginnen met de kleine lus. Na een kilometer werd er even gerekt, waarna we koers zetten naar de zandkuil bij de Bovenberg.

Na 3,5 kilometer kwam de Friezenberg weer in zicht, die we met een grote trap beklommen. Bovenop zwaaiden we even naar Christa en Monique, die ondertussen op onze spullen pasten. Enkele lopers besloten om nog eens de kleine ronde te lopen, terwijl de rest doorging voor de grote ronde.
De groep viel in een paar kleinere groepjes uit elkaar. Een smal paadje leidde ons naar een lang vlonderpad, dat meedeinde met onze voetstappen.

Een zandweg volgde en er werd tijdens het lopen gezellig gekletst. Via een paar mooie paadjes door het bos en over de heide kwam uiteindelijk de Friezenberg weer in zicht.

Nog een laatste klim naar boven, waar we konden genieten van koffie, thee, heerlijke broodjes en de inmiddels bekende fruitspiezen, die schoon op gingen.

Nadat iedereen was verzadigd, werden alle spullen de Friezenberg afgedragen en reden we in colonne het bos weer uit. Ondanks de frisse wind was het een hele geslaagde Friezenbergloop!

Meer foto’s zijn te vinden in de fotomap, met dank aan Stefan, Monique, Jan Jaap en Christa.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *