De Sallandtrail en het NK cross

De Sallandtrail

Op zaterdag 12 maart werd de Sallandtrail alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Voor de Kopslopers zou deze editie wel extra bijzonder worden, want Stefan en Herman gingen allebei voor de afstand van 50 kilometer.

voor de start
Voor de start kwamen ze elkaar nog even tegen, daarna liep ieder zijn eigen race. Beiden gingen voor het uitlopen van deze afstand. Op 25 kilometer kwamen ze opnieuw langs start, waardoor eventueel uitstappen makkelijk zou zijn. Toch zijn ze doorgegaan.

doorkomst 25 km

Stefan: Van de start tot aan de finish heb ik iedere seconde volop genoten. Omdat ik nooit eerder zo lang en zover heb gelopen was mijn doel heel simpel: de trail heel uitlopen. Niet te hard van start gegaan en bij de verzorgingsposten steeds een paar minuten rust gepakt. Het is tenslotte heel wat anders dan een marathon over de weg. Geen enkel moment daardoor in de moeilijkheden geweest en op twee of drie hellinkjes na hardlopend de trail afgelegd. Mijn conditie is prima want het zijn eerder de beentjes die van opgeven willen weten dan de longen. Ik ben er ook van overtuigd dat het uitlopen van een dergelijke afstand vooral mentale focus vereist. Onderweg vond ik het zo mooi dat net als tijdens de New York Marathon in 2014 ik de tranen in mijn ogen had staan. Vlak voor de finish stonden Anka , Maxime en Luuk me aan te moedigen. En natuurlijk had ik het ook even te kwaad toen Bertus mij, net als iedereen, op de finishlijn verwelkomde. Kortom goed op weg naar de Eigertrail was de Sallandtrail Top met een hoofdletter!

De tweede ronde was duidelijk zwaarder dan de eerste, want beiden hebben daar (net als de meeste deelnemers) wel wat langer over gedaan dan over de eerste.
Herman kwam in 5:15 over de finish, Stefan in 5:20. We kunnen trots zijn op deze mannen!

na de finish

Het NK cross

Op dezelfde dag werd er in Oldenzaal het NK cross gehouden. Vorige week werd Ingrid bij het NK halve marathon naar de tweede startgolf verwezen, waardoor ze uiteindelijk wel goud won in haar categorie, maar niet op het podium mocht staan en ook geen medaille uitgereikt kreeg. Dat werd bij het NK cross gelukkig goedgemaakt.
Hier won ze opnieuw goud in haar categorie V50 en ze mocht twee keer op het podium plaatsnemen. Ingrid, dubbel gefeliciteerd!
Ingrid

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *