De Winter Step One loop 2015

Hoewel er een stevig windje staat lijkt het wel lente. Bij de sportkantine van BVV is het een drukte van jewelste. Verschillende Kopslopers komen elkaar al tegen, want vandaag wordt hier de jaarlijkse Winter Step One loop gehouden. De loopplannen voor de wedstrijd worden besproken en vlak voor de start wensen ze elkaar succes.

Herman gaat voor de tien kilometer. Nadat het bij de Bommelasloop niet helemaal lekker ging, wil hij deze wedstrijd vooral goed lopen en het vertrouwen weer een beetje terugkrijgen. Met een tijd van 45:02 is dit helemaal gelukt.

Ook Suellen wil de tien kilometer gaan lopen en ze start een beetje achteraan. Ze loopt samen met Marlijn, die ook al eens bij de Kopslopers heeft meegetraind. Haar doel is om onder het uur te lopen. Dat gaat best goed, maar rond de 8 kilometer krijgt ze het wel erg zwaar. Gelukkig lukt het om goed naar de finish te lopen en ze finisht in een mooie tijd van 56:22. Doel ruimschoots gehaald!

Suellen en Marlijn

Ingrid gaat voor de halve marathon. Ze heeft weinig last van de wind, want die heb je natuurlijk deels mee en deels tegen. Ze loopt een prima wedstrijd en weet als eerste vrouw en als tiende overall te finishen in een tijd van 1:23:56. De eerstvolgende dame komt pas tien minuten later binnen.

Ingrid

Stefan twijfelt een beetje of hij voor 1:35 zal gaan of dat hij het iets rustiger aan zal gaan doen. Bij de Huttenkloasloop in oktober heeft hij zijn PR nog verbeterd naar 1:37 en alles wat daar nu af kan is mooi meegenomen. Met 1:36:13 heeft ook hij zijn PR mooi verbeterd.

Peter de Z. heeft het plan opgevat om onder de 1:45 te gaan lopen en zijn tactiek is om iets sneller te starten en dan maar te zien hoe het gaat. Hij komt in een groepje terecht met een lekker tempo en weet bij te blijven.
Het groepje gaat steeds sneller lopen en als er met nog 2 kilometer te gaan 1:30 op Peter zijn klokje staat, gaat hij toch nog voor zijn lang gedroomde PR, om onder de 1:40 te kunnen duiken. Dat lukt en met 1:39:20 is Peter enorm blij.

Peter

Elsa is vastbesloten om haar PR op de halve marathon vandaag te verbeteren. Dat staat sinds vorig jaar op 1:48 en gezien haar tijden op de tien kilometer is het doel om 1:45 te gaan lopen.
De start is wat snel en na bijna 5 kilometer komt Peter voorbij met zijn groepje. Ook Elsa weet hier aan te haken, al duurt dat maar een paar kilometer. In Bornerbroek is de voorsprong op de gehoopte eindtijd al 1 minuut, maar de tijden zakken een beetje in als ze alleen komt te lopen. Bij 18 kilometer wordt het wat zwaar. Vlak voor de tunnel staat Henriëtte langs het parcours en die zorgt voor flink wat support. Stefan en Peter staan bij de finish en ook Elsa loopt een dik PR met 1:44:31, waarmee ze ook nog de tweede prijs bij de dames senioren uitgereikt krijgt.

Elsa

Niels en Jeanette waren ook een paar keer langs het parcours te spotten. Jeanette heeft voor de laatste twee foto’s gezorgd. De foto van Ingrid komt van BorneBoeit.nl, waar ook nog een leuk stukje op staat.

Hieronder staan alle uitslagen op een rijtje:

10 kilometer
Herman 45:02
Suellen 56:22
halve marathon
Ingrid 1:23:56 1e V
Stefan 1:36:13
Peter de Z. 1:39:20
Elsa 1:44:31 2e Vsen

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *