Over een zonnige Holterberg

Met negen Kopslopers stapten we deze zondagmorgen in twee auto’s om naar de Holterberg te rijden. Door de nieuwe route waren we daar sneller dan verwacht. Al snel kwam ook Gerard eraan met zijn schoonzoon. Met een leuk groepje van elf lopers gingen we dus op pad.
Het bos was prachtig om te zien. Overal bladeren op de grond en het zonnetje maakte het nog eens extra kleurrijk. Na een kilometer was het tijd om een beetje te rekken.

Na het bos draaiden we de glooiende heide op. De groep viel een beetje uit elkaar, omdat iedereen in zijn of haar eigen tempo meeliep en er een paar aardige klimmetjes in de route zaten. Na zo’n 6 kilometer werd er even op elkaar gewacht.

We staken de weg over, om aan de andere kant weer terug te gaan. Het zonnige weer trok veel wandelaars en hardlopers naar de Holterberg en iedereen was even vriendelijk. Mul zand zorgde voor wat pittige stukjes en na 9 kilometer werd er weer even op de achterblijvers gewacht.

Nadat we opnieuw de weg over waren gestoken, volgde er nog een mooi stuk over de heide en door het bos, waar de grond bedekt was met een dik bladertapijt.
Na afloop was er koffie met krentenwegge, mueslibollen, gevulde koeken en fruit. Al met al een hele gezellige duurloop, die we beslist nog eens over moeten doen.

Alle foto’s zijn te vinden in de fotomap.

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *