De Zevenheuvelenloop en de Bommelasloop

Zondag 15 november. Enkele Kopslopers hadden zich ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop en afgesproken om samen naar Nijmegen af te reizen voor dit loopfeest.

startvak

Stefan:

Hoewel we samen zouden reizen lukte dat niet omdat Erik en ik de aansluiting in Hengelo misten. Terwijl wij via Deventer reisden gingen Gerard, Gertie, Raymond en mijn neef Arnold (die hen in de trein tegen kwam) via Zutphen naar Nijmegen. Daar aangekomen was het mooi op tijd droog deze zondag en in de startvakken was het vanouds gezellig. Wel zorgden de plassen en de af en toe zware windstoten na de start en onderweg voor relatief zware omstandigheden. Het blijft iedere keer weer een mooi parcours en het evenement is super georganiseerd. Vooral dit jaar werd het bijzonder gezellig bij De Buren. Het vocht werd rijkelijk aangevuld. En met de prima prestatie die we ervoor lopend hadden laten zien konden we goed thuiskomen.

Stefan

gezellig

biertjes
Drie andere Kopslopers bleven wat dichter bij huis en liepen elkaar ’s ochtends tegen het lijf bij de Bommelasloop tussen Enschede en Haaksbergen. Michel hoopte de 11,2 kilometer onder het uur te kunnen lopen was uiteindelijk erg tevreden met zijn tijd ergens in de 58 minuten.
Bij Herman verliep het minder soepel. Hij begon goed, maar kreeg last van zijn hartslag en besloot ermee te stoppen.

Elsa:

Voor de start was het gelukkig nog even droog, maar binnen een kilometer begon het al te regenen. Herman liep vlak voor me en ik kon hem nog net voor de splitsing inhalen om hem succes te wensen met zijn 16,4 kilometer.
Het parcours was erg zwaar. De harde wind en regen maakten het er niet makkelijker op en de plassen waren niet meer te ontwijken in de stukken door het bos.
Van een omstander begreep ik dat ik de eerste dame was, maar na 7 kilometer zakte mijn tempo flink in. Ik kreeg een steek in mijn zij en het ging gewoon niet meer lekker. Toen ik bij 9 kilometer ingehaald werd door een vrouw werd mijn competitiedrift toch weer aangewakkerd en met hernieuwde energie wist ik haar voor te blijven. Ik ben dus uiteindelijk als eerste dame geƫindigd!

Finish Elsa
Annette had meer mazzel met het weer. Zij liep in het zonovergoten Valencia een goede 10 kilometer:

Ik heb boven verwachting goed gelopen. Binnen het uur was ik over de finish! Het was erg indrukwekkend en de omstandigheden waren perfect: 15 graden en een strak blauwe lucht. De minuut stilte voor de start was een kippenvelmomentje.

Annette in Valencia

Alle tijden op een rijtje:

Zevenheuvelenloop
Ingrid 59:12 1e V50
Stefan 1:07:34
Raymond 1:14:16
Erik 1:16:21
Gerard 1:29:03
Gertie 1:29:04
Bommelasloop
11,2 km
Elsa 55:46 1e V
Michel 58:54

5 comments

  • Wauw, kopslopers ook op internationaal circuit actief ! Gaaf hoor šŸ™‚ .. mooie tijden, mooie wedstrijden. En 2 eerste plaatsen bij de dames ! Knap werk. Dan smaakt naar meer …..

  • Ja, dat had Annette goed voor elkaar. Lekker weertje erbij…
    Bij de uitslagen van de Bommelasloop is er iets misgegaan, er waren ineens 2 dames 10 minuten sneller dan ik… Knap hĆØ?
    En Herman staat niet in de uitslagen, ik hoop dat dat ook gewoon een foutje is.

  • Ben vanavond niet op de training helaas, heb gisteren voor het eerst 20km gelopen en mijn spiertjes hebben echt even een dag of 2,3 rust nodig … volgende week ben ik uiteraard weer van de partij ! Groetjes en veel plezier vanavond michel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *