De Sallandtrail

Vier Kopslopers deden zaterdag mee aan de Sallandtrail van 25 km in Nijverdal. Peter en Elsa reden met elkaar mee en troffen bij de startlocatie Herman en Stefan.

Kopslopers

Stefan:

Om kwart voor elf werd ons startschot gelost en gingen we over de singletracks over het parcours. Het was perfect loopweer en zoals weer verwacht idem georganiseerd door Bertus van Elburg en zijn team. Na 2:14:02 had ik mijn 25 km en een kleine 400 hoogtemeters er weer op zitten. Het ging uitstekend vandaag al leek het parcours dit jaar wat zwaarder doordat sommige “wegen” omgeploegd waren. Onderweg verscheidene (of bijna) valpartijen gezien. Na afloop lekker gezwommen in zwembad Het Ravijn en met mijn collega “nageborreld” met een colaatje!

smalle paadjes

Elsa:

Vorige keer ging ik veel te snel van start en had ik last van blaren. Dat wilde ik dit jaar anders doen. Peter wilde het ook rustiger aan doen en onderweg genieten van alles wat we tegen zouden komen. We hebben dus de hele trail met elkaar meegelopen.
De route leidde ons door de bossen over de Hellendoornse berg. Zo hier en daar wat pittige klimmetjes, maar het was goed te doen. Bij de verzorgingspost namen we de tijd om ons tegoed te doen aan vlaai, fruit, zoute stokjes en mierzoete snoepjes.
Op het laatste stuk werd het wel wat zwaarder. Ik kreeg last van kramp in mijn kuiten, vermoedelijk een gevolg van het buikgriepje dat ik afgelopen week had. Toch hobbelden we gestaag door.

De kuil

Nadat we “DE kuil” hadden gehad, wisten we dat het niet ver meer was. De kuiten werden nog eens los geschud en het tempo ging iets omhoog. Daar hoorden we de speaker al en we renden de helling af naar het zwembad. Stefan stond ons op te wachten voor een mooie finishfoto en met een high five met organisator Bertus sloten we deze Sallandtrail na dik 2 en een half uur af.

Finish Peter en Elsa

Herman werd niet meer aangetroffen, hij bleek al binnen 2 uur gefinisht te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *