Lanteernpoalroutes heropend

Ruim voor zeven uur staan de eerste lopers al te wachten bij het Kulturhus. Hoeveel lopers zouden er komen? Dat is best spannend, maar de opkomst blijkt flink te zijn.
De media zijn aanwezig en de hele groep gaat op de foto. Na een korte inleiding door Trios en de gemeente Borne starten we met 63 lopers de lanteernpoalroute van 3 kilometer.


Het is gezellig onderweg. Terwijl we door de Stroom Esch lopen wordt er gekletst en er worden nieuwe contacten opgedaan. Hardlopen verbindt, zoveel is duidelijk.
Een minuut of 20 later komen we weer bij het Kulturhus aanlopen. Sponsor en medeorganisator Step One heeft gezorgd dat er een tafel met drinken klaarstaat en dat elke loper een mooie bidon mee naar huis kan nemen.
Na een afsluitend woordje gaat de Trios-groep verder met hun gebruikelijke training, terwijl andere lopers al dan niet in een groepje verder gaan met een duurloopje of huiswaarts keren.

Al met al was het een geslaagde heropening van de gerenoveerde lanteernpoalroutes. De route van 10 kilometer is door de veranderingen in de wijk Bornsche Maten recent gewijzigd en mist zo hier en daar nog een bordje, maar dit wordt zo spoedig mogelijk verholpen.
Voor meer informatie over de routes kun je op de website van de gemeente Borne terecht. We willen de gemeente Borne, Trios en Step One bedanken voor deze avond en hopen natuurlijk dat er veel gebruik wordt gemaakt van deze goed verlichte hardlooproutes.

Meer foto’s zijn hier te vinden, met dank aan fotograaf Ronnie Stroot.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *