Verslag van de Zevenheuvelenloop

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat een groep Kopslopers naar Nijmegen afreisde voor de Zevenheuvelenloop. Hier volgt het verslag van Stefan.

Goed voorbereid verzamelde iedereen zich om 10 uur in Delden op het station om per trein (op Ingrid onze trainster na) naar Nijmegen af te reizen. André voelde zich na een inspannende week niet goed genoeg om deel te nemen maar kwam ons wel succes wensen! En dát hadden we net nodig. De weergoden die zich dit najaar van hun beste kant lieten zien gaven net vandaag niet thuis. Het regende en zou dat blijven doen. De pret mocht dat niet drukken.
De sfeer zat er goed in en ruim op tijd kwamen we op het bomvolle station in Nijmegen aan. Al snel verspreidde onze groep zich. Afhankelijk van het startvak en -tijdstip moest er op een andere lokatie omgekleed worden.
Helemaal alleen (nou ja zonder andere Kop(s)lopers dan) liep ik warm, waarna ik in mijn startvak aanwam. Mijn in Nijmegen studerende dochter Mirthe nam mijn kleding over. De sfeer in het vak was weer top en ongeveer 12-13 min. nadat het startschot geklonken had kwam ik over de startmat, piepte mijn chip en kon mijn 7Heuvelen avontuur 2014 beginnen.

de start
Omdat de eerste 5 km redelijk omhoog lopen is het de kunst hier vooral niet te hard te gaan. Dat lukte me en ondanks de matige regen voelde ik me goed. In Nijmegen vind ik het altijd prettig dat ik het parcours inmiddels zo goed ken dat ik weet wat me te wachten staat en waar de venijnigheidjes zitten waarop je alert moet zijn. Na het eerste stuk sla je linksaf en kun je na de eerste drinkpost mooi op adem komen totdat je de naamgever van deze loop, de Zevenheuvelenweg, linksaf opdraait. Hier gaat de wedstrijd pas echt beginnen en volgt een optisch zeer fraaie weg met mooi zicht op de heuvels, maar vooral ook op de lopers voor je. Rijen dik drommen ze omhoog en omlaag in één grote golf van activiteit. Na een heuvel of drie, vier heb je dan het ergste gehad en weet je dat de laatste 3 à 4 km vooral omlaag gaan.
Omdat ik pas twee weken geleden de New York Marathon liep, was het de vraag of de 7Heuvelen niet te vroeg kwam. Het antwoord was nee. Ik voelde me sterk en de laatste km’s “vlogen” voorbij. In 1:08:56 was mijn race (alweer) voorbij. Mirthe maakte nog een mooie finishfoto waarna ik in haar studentenwoning voorzien werd van een warme douche en mueslibollen van de bakker waar zij in haar vrije tijd werkt. Kortom prachtig.
Er deden ook CliniClowns New York Marathon-gangers mee in Nijmegen en deze heb ik bij Café Van Buren ontmoet om hun verhalen te horen onder het genot van een welverdiend biertje. Er werd gedanst en gelachen, Nijmegen werd een groot feest.
Om 16:40 weer verzameld bij Starbucks op het station om samen terug te reizen naar Delden en Borne. De regen heeft ons geen parten gespeeld. De 16e november was weer een geweldig gezellige en vooral sportieve loopdag!

Foto 2 is van de Facebookpagina van de Zevenheuvelenloop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *