Nog een verslag van de Zevenheuvelenloop

U kent dat waarschijnlijk wel. Op een zomerborrel roept één van de clubleden: “Laten we meedoen met de 7heuvelenloop. Wie gaat er mee?”

Instemmend wordt er onder het proosten van de glazen geknikt en jawel; op 16 november verzamelt een achttal leden zich op station Borne om via Delden en Zutphen naar Nijmegen te treinen. In Delden zit de sectie Hengelo al in de trein en ook in Goor wordt de club groter. Een grote massa lopers bevolkt het NS-materieel om in Nijmegen door de tunnel de miezerige buitenlucht in gespuugd te worden.

De 7heuvelen is een bijzonder strak georganiseerde loop met veel voorzieningen waarvan de vele mobiele WC’s en plaskruizen in het oog springen. In de parkeergarage van de banken mogen we ons omkleden en we spreken af om na de loop hiervandaan weer stationwaarts te gaan.

Nu is echt tijd om elk naar ons eigen startvak te gaan. Hoewel het nog 1 uur duurt voor er gestart kan worden, gaan we afgedekt door een wegwerpponcho op pad. In het startvak wachten en wachten. Via de speakers horen we de winnaar finishen! En wij moeten nog starten!

Eindelijk gaan we onder de succeswensen naar elkaar op weg. De hele loop gaat eigenlijk prima. Mooie tussentijden, smalle wegen boven op de berg, plassen, muziek en 7 heuvels. Elk met zijn eigen karakter. Ik vind de heuvel op 7,5 – 8 km de pittigste. Eerst steil naar beneden en dan gelijk steil omhoog. Het laatste deel vooral naar beneden lopen gaat lekker en juist daar zijn de valse stukjes omhoog het vervelendst. Ik had ze niet meer verwacht. De 400 meter voor de finish gaat zelfs weer omhoog en doet dan ook best pijn. Bij de streep is het zo druk dat finishen moeite kost. Verder een prachtige tijd gelopen en uiteindelijk wel helemaal nat gemiezerd.

In de kelder weer verzameld, verhalen gedeeld, verschoond en als ook onze seniore weer terug is verhuizen we naar het station. Ook alle andere leden worden gespot. De groep splitst en een deel gaat nog wat drinken terwijl de 8 station-Delden-lopers huiswaarts gaan. In Zutphen wordt nog een clubgenoot aangetroffen die we in de drukt gemist hadden.

Al met al een enerverende en geslaagde dag met goede loopresultaten en een zeer goede sfeer.

Peter vd P.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *